Ανακοινώσεις

Πως να φροντίζετε τα νύχια και τα επωνύχια;

Νύχια – πώς να φροντίσετε την κατάστασή τους εσωτερικά;

Ορισμένες γυναίκες παλεύουν με εύθραυστα νύχια ως αποτέλεσμα της τακτικής ή ακατάλληλης εφαρμογής/αφαίρεσης των τεχνητών. Επίσης, έρχονται σε επαφή με απορρυπαντικά ή σκληρά αντικείμενα καθημερινά, γεγονός που μπορεί να βλάψει σημαντικά το νύχι. Ωστόσο, μερικές φορές συμβαίνει τα νύχια να έχουν φυσική τάση να σπάνε ή να σχίζονται και οι σπιτικές θεραπείες για τη βελτίωση της κατάστασής τους είναι η μόνη λύση. Για να περιποιηθείτε αποτελεσματικά  τα νύχια σας , πρέπει να σκεφτείτε τι τα κάνει εύθραυστα. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε κακή διατροφή, έλλειψη ενυδάτωσης, αλλαγές θερμοκρασίας, χρήση προϊόντων με ασετόν, συχνή επαφή με απορρυπαντικά ή ακατάλληλο λιμάρισμα των νυχιών. Εάν προσδιορίσετε τις αιτίες, σκεφτείτε να αλλάξετε τη διατροφή σας ή να την εμπλουτίσετε με προϊόντα που περιέχουν ψευδάργυρο ή σίδηρο. Βελτιώνουν την όψη του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών. Αξίζει επίσης να προσθέσετε συγκεκριμένες βιταμίνες, όπως βιταμίνη Α, Ε, Β1, Β2, Β3 ή Β9, καθώς και μαγνήσιο, σίδηρο και φώσφορο. Τόσο τα στοιχεία όσο και οι βιταμίνες βρίσκονται στους ηλιόσπορους, τους σπόρους κολοκύθας, το σουσάμι, τους σπόρους παπαρούνας και τα αποξηραμένα φρούτα, αλλά δεν αποκλείεται η λήψη συμπληρωμάτων από το στόμα με τη μορφή δισκίων. Στην περίπτωση των βιταμινών Β, αξίζει να εμπλουτίσετε τη διατροφή σας με δημητριακά, αυγά και όσπρια. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η κατανάλωση άφθονων υγρών βοηθά στη βελτίωση της κατάστασης των νυχιών, του δέρματος και των μαλλιών.

Περιποίηση νυχιών – θεραπείες στο σπίτι

Αναρωτιέστε  πώς να φροντίσετε τα νύχια σας  στο σπίτι και, επομένως,  πώς να φροντίσετε τα επωνύχια  γύρω τους; Είναι ο μόνος τρόπος για να επιτύχετε αποτελεσματική  φροντίδα αλλάζοντας τη διατροφή σας; Λοιπόν όχι! Η αλλαγή της διατροφής σας δεν είναι πάντα απαραίτητη, αλλά θα είναι τέλεια για γυναίκες που παλεύουν με εύθραυστα νύχια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πολύ συχνά είναι γενετικά καθορισμένο, οπότε ακόμη και το κανονικό βερνίκι νυχιών μπορεί να αποδυναμώσει την κατάστασή τους. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας ενίσχυσης, αξίζει να φροντίζετε για την κατάλληλη συμπλήρωση βιταμινών και μετάλλων. Μερικές φορές, τα φυσικά έλαια είναι επίσης σύμμαχοι στην καταπολέμηση των λεπτών νυχιών, καθώς βοηθούν στην ενίσχυση της πλάκας των νυχιών από έξω.

Ένας ασυνήθιστος συνδυασμός – λάδι και χυμός λεμονιού

Ένας από τους ενδιαφέροντες τρόπους περιποίησης των νυχιών σας στο σπίτι είναι να λούζετε τα χέρια σας με λάδι. Το προϊόν πρέπει να χυθεί σε ένα μπολ και στη συνέχεια να θερμανθεί. Αξίζει επίσης να προσθέσετε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού. (Μερικοί εμπλουτίζουν το αφέψημα με βιταμίνες Α + Ε). Βουτήξτε τα δάχτυλά σας σε ελαιόλαδο για 10 με 15 λεπτά. Η θεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί 2 έως 3 φορές την εβδομάδα.

Νυχτερινή αναγέννηση με καστορέλαιο

Η πιο δημοφιλής λύση για εύθραυστα νύχια είναι το καστορέλαιο, το οποίο πρέπει να τρίβεται στην πλάκα των νυχιών και στα επωνύχια κάθε μέρα, λίγο πριν πάτε για ύπνο. Στην αγορά υπάρχουν επίσης συνθέσεις ελαίων περιποίησης που όχι μόνο ενισχύουν αλλά και ενυδατώνουν την κατεστραμμένη πλάκα νυχιών. Το καστορέλαιο είναι ένας σχετικά φθηνός τρόπος για να περιποιηθείτε τα επωνύχια και τα νύχια σας.

Αναγέννηση της πλάκας των νυχιών με λάδι argan

Μια εξαιρετική επιλογή για τη φροντίδα των νυχιών στο σπίτι είναι το έλαιο argan, το οποίο πρέπει να θερμανθεί και στη συνέχεια να κάνετε απαλό μασάζ στα νύχια, τα χέρια και τα επωνύχια. Κατ’ εξαίρεση, θα πρέπει να φοράτε βαμβακερά γάντια κατά τη διάρκεια αυτής της αναγέννησης, τα οποία θα υποστηρίξουν τη διαδικασία αποτελεσματικής ενυδάτωσης και αναγέννησης.

Προετοιμασίες για την ενίσχυση των νυχιών

Αν θέλετε να περιποιηθείτε τα κατεστραμμένα νύχια, αξίζει να επενδύσετε και σε έτοιμα κοντίσιονερ, τα οποία χρειάζεται μόνο να τα βάζετε μία φορά κάθε λίγες μέρες και μετά να τα αφαιρείτε με βερνίκι νυχιών (αλλά μην ξεχνάτε ότι δεν πρέπει να περιέχουν ασετόν) . Αξίζει επίσης να δούμε τη σύνθεση του ίδιου του κοντίσιονερ (π.χ. παρασκευάσματα με φορμαλδεΰδη δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται αμέσως μετά την αφαίρεση του υβριδίου).

Ξηρά και σχισμένα επωνύχια – γιατί;

Αυτό είναι συνήθως αποτέλεσμα ανεπαρκούς φροντίδας των χεριών. Πολύ συχνά, τα ξηρά πετσάκια είναι επίσης αποτέλεσμα της μη τακτικής ενυδάτωσης του δέρματος των χεριών με κρέμες. Ως αποτέλεσμα, κερατινοποιούνται γρήγορα και ξηραίνονται. Μπορούν εύκολα να πιάσουν κάτι ή να βλάψουν τις υγιείς πτυχές των νυχιών. Συμβαίνει ότι τα ξηρά πετσάκια μπορεί να είναι σύμπτωμα δερματικής νόσου, π.χ. αλλεργία ή ατοπία, ή ακόμα και βλάβη στο υδρολιπιδικό παλτό. Οι γυναίκες που κάνουν μόνες τους μανικιούρ έχουν επίσης την τάση να το κάνουν αυτό. Η ακατάλληλη αφαίρεση των επιδερμίδων μπορεί να τα βλάψει σημαντικά. Εάν κόψουμε τα πετσάκια πολύ βαθιά, μπορεί να τα αναγκάσουμε να μεγαλώσουν πολύ γρήγορα ή να επηρεάσουν τη γενική κατάσταση της πλάκας των νυχιών.  Πώς μπορείτε λοιπόν να φροντίσετε τα επωνύχια και να τα διατηρήσετε υγιή και περιποιημένα; Θα το μάθετε παρακάτω στο άρθρο.

Πώς να φροντίσετε τα επωνύχια γύρω από τα νύχια σας;

Εάν αποφασίσετε να φροντίσετε τα νύχια και τα επωνύχια σας στο σπίτι, θυμηθείτε να τα μαλακώσετε κατάλληλα με ένα τζελ, υγρό ή κάποιο ειδικό έλαιο. Είναι καλύτερο να περιέχει ενυδατικές και μαλακτικές ουσίες. Επιπλέον, αξίζει να χρησιμοποιείτε τακτικά τα προαναφερθέντα έλαια, τα οποία όχι μόνο είναι εξαιρετικά για τη βελτίωση της κατάστασης των νυχιών σας, αλλά και ενυδατώνουν σε βάθος το δέρμα γύρω από την πλάκα των νυχιών. Δεν μπορείτε επίσης να ξεχάσετε τις  κρέμες χεριών βαθιάς ενυδάτωσης που περιέχουν βούτυρο καριτέ, γλυκερίνη, εκχύλισμα αλόης ή λάδι μακαντάμια.

Related Posts